Lelógó villanyvezeték végzett 7 elefánttal Indiában

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Áramütés pusztított el legalább hét vadon élő elefántot Indiában, amikor egy lelógó villanyvezetékbe ütköztek - közölte a helyi erdészeti hivatal szombaton. 

Az elefántok valószínűleg élelem után kutatva hagyták el az élőhelyüket. A csorda péntek éjjel haladt át a kelet-indiai Denkanal Szadar faluja melletti erdős területen, amikor a vezetékhez érhettek.

Az erdőirtás, az orvvadászat és a falvak terjeszkedése egyre szűkebb élőhelyet hagy a nagyjából 26 ezer vadon élő indiai elefántnak, ezért gyakran elkóborolnak rezervátumaikból. Rendszeresen ütik el őket vonatok, amikor sínekre tévednek, áramütés éri őket a vezetékekből vagy emberek ölik meg őket, amikor összetűzésbe kerülnek velük. Legalább 300 elefánt pusztult el balesetben - többek között áramütésben -, tehát nem természetes okokból az államban 2010 óta a Gadzsa Bandhu elefántvédő szervezet adatai alapján. 

Ezen az augusztusi képen helyiek és a hatóságok közösen próbálnak elüldözni egy elefántot BaragoanbanFotó: BIJU BORO/AFP

Biszvadzsit Mohanti állatvédő aktivista a Hindustan Timesnak elmondta, már többször szóltak az erdészetnek, hogy Denkanal környékén nagyjából 200 helyen lógnak a nagy feszültségű vezetékek, amelyek veszélyeztetik az elefántok életét, ám eddig semmi nem történt a megjavításukra. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.