Már csak egyet kell aludnunk, és Budai Gyula végre visszatér a parlamentbe

Képviselői eskütétetllel kezdődik héfőn a Parlament következő, négy napos ülése. Budai Gyula egykori elszámoltatási kormánybiztos tesz majd esküt, a miniszterség után a parlamenti képviselőségtől is búcsúzó, lelkészi hivatalához visszatérő Balog Zoltánt váltja majd.

Balog után hamarosan egy másik fideszes képviselő is távozhat, bár ahhoz még történnie kell egysmásnak. Először is fel kell függeszteni a mentelmi jogát. Simonka Györgyről van szó, akit bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények ügyében gyanúsítottként hallgatnának ki az ügyészek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.