Akár hét és fél évet is kaphat a nő, aki megharapott egy mentőst Győrben

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádol egy nőt, aki tavaly nyáron a mentőautóban megharapott egy mentőápolót.

A vádirat szerint az 54 éves nő 2017 nyarán Győrben, egy nagyszabású sporteseményen volt önkéntes, ahol rosszul lett. Epilepsziás tünetei miatt a közelben szolgálatot teljesítő rendőrök mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentőautóba a nő ugyan beszállt, de a vizsgálatokat elutasította. Kórházba szállítása során a biztonsági övét többször kikapcsolta, felállt az autóban.

A biztonsági öv utolsó visszakapcsolásánál pedig két kézzel ráfogott a mentőápoló jobb kezére, és beleharapott a csuklójába. A dulakodás során a földre esett a mentőápolónál lévő 200 ezres táblagép is, amely összetört.

A mentőápoló harapott sérülése nyolc napon belül gyógyult, azonban a harapásoknál súlyos sérülések, vagyis elfertőződés és ínsérülés is gyakran előfordul. Emiatt a testi sértési cselekmény is súlyosabban minősül. Az nővel szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. (Ügyészség)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.