Akár hét és fél évet is kaphat a nő, aki megharapott egy mentőst Győrben

bűnügy
2018 október 29., 07:18
comments 77

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádol egy nőt, aki tavaly nyáron a mentőautóban megharapott egy mentőápolót.

A vádirat szerint az 54 éves nő 2017 nyarán Győrben, egy nagyszabású sporteseményen volt önkéntes, ahol rosszul lett. Epilepsziás tünetei miatt a közelben szolgálatot teljesítő rendőrök mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentőautóba a nő ugyan beszállt, de a vizsgálatokat elutasította. Kórházba szállítása során a biztonsági övét többször kikapcsolta, felállt az autóban.

A biztonsági öv utolsó visszakapcsolásánál pedig két kézzel ráfogott a mentőápoló jobb kezére, és beleharapott a csuklójába. A dulakodás során a földre esett a mentőápolónál lévő 200 ezres táblagép is, amely összetört.

A mentőápoló harapott sérülése nyolc napon belül gyógyult, azonban a harapásoknál súlyos sérülések, vagyis elfertőződés és ínsérülés is gyakran előfordul. Emiatt a testi sértési cselekmény is súlyosabban minősül. Az nővel szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.