Ellopták az egerlövői temető vadonatúj kovácsoltvas kerítését

2018 október 29., hétfő 9:22
153

100 méternyi kovácsoltvas kerítést szereltek le ismeretlenek péntekre virradóra Egerlövőben, a helyi református temerőben - írja a boon.hu. A kerítést - új lábazattal, oszlopokkal, kapukkal és kerítéselemekkel - tavaly építették fel, a helyi önkormányzat és református közösség összefogásából, 3-3,5 millió forint értékben.

A tudósítás szerint az eset nagyon megviselte a helyieket, de nem teljesen reménytelen, hogy megkerüljenek a tettesek. Gordos Attila, Egerlövő református lelkipásztora szerint egyértelmű, hogy előre megszervezett akcióról volt, szó: éjjel egy személy- majd egy teherautó érkezett a helyszínre, lecsavarozták az elemeket, kiszedték a csavarokat, felpakoltak, és leléptek. Szerencsére, folytatta, van információ a járművekről, így nyom is van.

„Amit elloptak csak vas. Értéke 1,2 millió forint, de ebben ott van az adakozók lélekből, szívből jövő adománya. Azt mondanám annak, aki elvitte, vagy hozza vissza, vagy jelezze, hol találjuk meg. Aki megvásárolná, ne tegye, mert nem lesz rajta áldás” - mondta elkeseredetten a lelkipásztor. (boon.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt