Ellopták az egerlövői temető vadonatúj kovácsoltvas kerítését

100 méternyi kovácsoltvas kerítést szereltek le ismeretlenek péntekre virradóra Egerlövőben, a helyi református temerőben - írja a boon.hu. A kerítést - új lábazattal, oszlopokkal, kapukkal és kerítéselemekkel - tavaly építették fel, a helyi önkormányzat és református közösség összefogásából, 3-3,5 millió forint értékben.

A tudósítás szerint az eset nagyon megviselte a helyieket, de nem teljesen reménytelen, hogy megkerüljenek a tettesek. Gordos Attila, Egerlövő református lelkipásztora szerint egyértelmű, hogy előre megszervezett akcióról volt, szó: éjjel egy személy- majd egy teherautó érkezett a helyszínre, lecsavarozták az elemeket, kiszedték a csavarokat, felpakoltak, és leléptek. Szerencsére, folytatta, van információ a járművekről, így nyom is van. 

„Amit elloptak csak vas. Értéke 1,2 millió forint, de ebben ott van az adakozók lélekből, szívből jövő adománya. Azt mondanám annak, aki elvitte, vagy hozza vissza, vagy jelezze, hol találjuk meg. Aki megvásárolná, ne tegye, mert nem lesz rajta áldás” - mondta elkeseredetten a lelkipásztor. (boon.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.