Gyurcsány úgy emlékszik, hogy ha annak idején Merkel nem rázza le csúnyán, akkor talán le sem mond

2018 október 29., hétfő 19:52

Az ATV beszélgetős műsorában a DK elnöke beszélt az érzéseiről és az ország aktuális állapotáról, de a legérdekesebb talán egy régi sztori volt.

A nap egyik fő híre, hogy Merkel fokozatosan kivonul a német politikából, nem indul újra a pártelnöki és a kancellári címért sem. Ez felidézte Gyurcsányban azt a majdnem 10 évvel ezelőtti emléket, ami a lemondásához is vezetett.

„A lemondásomhoz egy bizonyos vitám vele közvetlenül hozzátartozott” – kezdte a sztorizást. Mint mondja, az Európai Tanács ülésén nagy vitába keveredett Merkellel, amikor arról próbálta meggyőzni a kancellárt, hogy közös pénzügyi irányítás és felügyelet kell Európában. „És a Merkel lerázta ezt magáról. És csúnyán rázta le magáról” – mondja Gyurcsány, aki ezután

Brüsszelben, a szállodai szobájában megírta a lemondó beszédét. Ha Merkel akkor mást mond, akkor talán még hezitált volna a lemondáson. 

„Azt láttam, hogy Magyarországon kéne valamit csinálni, és fogy a levegő. A másik oldalon, hogy Európában kéne valamit csinálni, de ha Merkelt nem tudom megszerezni partnernek, akkor mit erőlködök? Mind a két helyen már sok lett volna harcolni, el kellett engedni” - mondta Gyurcsány, aki amúgy kiváló politikusnak tartja a német kancellárt.