Letartóztatták a sülysápi nőt, aki vízbe fojtotta a négy hónapos csecsemőjét

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte annak az asszonynak a letartóztatását, aki négy hónapos csecsemőjét megfojtotta Sülysápon. A rendőrség azután kezdett nyomozni, hogy holtan találtak a négy hónapos gyereket.

A gyilkossággal gyanúsított sülysápi nő pénteken, a déli órákban egyedül volt otthon a négy hónapos gyerekével. Az anya a fürdőkádba vizet engedett, a gyereket levetkőztette, majd addig tartotta a víz alatt, míg a csecsemő meg nem fulladt. A gyanúsított a délutáni órákban Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a gyermekét.

Családi ház Sülysápon, ahol holtan találtak egy négy hónapos gyermeketFotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A nő korábban megfelelően ellátta a kisbabát, agresszív magatartást a gyilkosság napjáig nem tanúsított sem a gyerekkel, sem más személlyel szemben.

A nyomozó hatóság a nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölte. Ennek a bűncselekménynek a tárgyi súlya kimagasló, ezért tartani lehet attól, hogy szabadon hagyása esetén megszökne. A nyomozás jelenlegi szakaszában a nő hatóságok előtti megjelenése csak a letartóztatásával biztosítható. A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a nő letartóztatásának elrendelésére. (Ügyészség)