Öngyilkos merénylő robbantott Tunisz belvárosában, kilenc sérült

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A tunéziai belügyminiszter megerősítette az állami rádió által közzéadott hírt: egy nő felrobbantotta magát Tunézia fővárosa, Tunisz belvárosában hétfő délután. 

A támadásban kilenc ember megsérült, közülük nyolcan rendőrök. A detonációra a várost keresztülszelő Habib Bourguiba sugárúton, nem messze a tuniszi városi színháztól került sor. 

A kormány egyik szóvivője szerint terrortámadásként kezelik az esetet, a robbaná helyszínén mentőautók látják el a sérülteket. 

(BBC / Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.