Szexvideóval zsarolják a dél-afrikai belügyminisztert

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A  Dél-afrikai Köztársaság belügyminisztere elismerte, hogy egy szexuális tartalmú videó kering róla a politikai szereplők között, amivel megpróbálták megzsarolni. Malusi Gigaba a privát videó akkor került ki, amikor feltörték a telefonját.

Malusi Gigaba a dél-afrikai parlamentbenFotó: RODGER BOSCH/AFP

Egyben bocsánatot kért a gyerekeitől, az anyjától és az anyósától azért a fájdalomért és kellemetlenségért, amit a kiszivárgott videó okozhat nekik. Malusi Gigabaszóvivője szerint a videón nem a miniszter felesége szerepel, de neki is el akarták küldeni. Állítása szerint áprilisban 690 ezer dollárnak megfelelő randot követeltek tőle. A miniszter szóvivője szerint az ellenzék állhat a szivárogtatás mögött.  

Malusi Gigaba nem először keveredik szexbotrányba, két éve a felesége is elismerte, hogy a férfinak viszonya volt egy New York-i  stylisttal,  Buhle Mkhizéval. Később  Mkhize bocsánatot kért a politikus feleségétől. (SkyNews/BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.