Szexvideóval zsarolják a dél-afrikai belügyminisztert

A  Dél-afrikai Köztársaság belügyminisztere elismerte, hogy egy szexuális tartalmú videó kering róla a politikai szereplők között, amivel megpróbálták megzsarolni. Malusi Gigaba a privát videó akkor került ki, amikor feltörték a telefonját.

Malusi Gigaba a dél-afrikai parlamentbenFotó: RODGER BOSCH/AFP

Egyben bocsánatot kért a gyerekeitől, az anyjától és az anyósától azért a fájdalomért és kellemetlenségért, amit a kiszivárgott videó okozhat nekik. Malusi Gigabaszóvivője szerint a videón nem a miniszter felesége szerepel, de neki is el akarták küldeni. Állítása szerint áprilisban 690 ezer dollárnak megfelelő randot követeltek tőle. A miniszter szóvivője szerint az ellenzék állhat a szivárogtatás mögött.  

Malusi Gigaba nem először keveredik szexbotrányba, két éve a felesége is elismerte, hogy a férfinak viszonya volt egy New York-i  stylisttal,  Buhle Mkhizéval. Később  Mkhize bocsánatot kért a politikus feleségétől. (SkyNews/BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.