Szexvideóval zsarolják a dél-afrikai belügyminisztert

külföld
2018 október 29., 10:58
comments 127

A Dél-afrikai Köztársaság belügyminisztere elismerte, hogy egy szexuális tartalmú videó kering róla a politikai szereplők között, amivel megpróbálták megzsarolni. Malusi Gigaba a privát videó akkor került ki, amikor feltörték a telefonját.

Malusi Gigaba a dél-afrikai parlamentben
photo_camera Malusi Gigaba a dél-afrikai parlamentben Fotó: RODGER BOSCH/AFP

Egyben bocsánatot kért a gyerekeitől, az anyjától és az anyósától azért a fájdalomért és kellemetlenségért, amit a kiszivárgott videó okozhat nekik. Malusi Gigabaszóvivője szerint a videón nem a miniszter felesége szerepel, de neki is el akarták küldeni. Állítása szerint áprilisban 690 ezer dollárnak megfelelő randot követeltek tőle. A miniszter szóvivője szerint az ellenzék állhat a szivárogtatás mögött.

Malusi Gigaba nem először keveredik szexbotrányba, két éve a felesége is elismerte, hogy a férfinak viszonya volt egy New York-i stylisttal, Buhle Mkhizéval. Később Mkhize bocsánatot kért a politikus feleségétől. (SkyNews/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.