"A bajba jutott, rászoruló honfitársainkat nem büntetni kell a helyzetükért, hanem hatékony és érdemi segítséget kell nekik nyújtani"

politika
2018 október 31., 18:00

Közös nyilatkozatban tiltakoznak a hajléktalan-törvény ellen roma érdekvédők. A többek közt az Idetartozunk Egyesület, a Roma Sajtóközpont és az Állandó Roma Értekezlet által jegyzett szövegben leszögezik:

"nem azért szólalunk meg, hogy a hajléktalan hajléktalan maradhasson, hanem azért, hogy a végletes szegénységben lévő hajléktalanokat ne büntessék puszta hajléktalanságuk miatt."

Szerintük csak a hajléktalanság problémáját a lakásvesztés megelőzésével, a szegényeket is elérő bérlakásprogrammal lehet érdemben kezelni. Kijelentik: "hiszünk abban, hogy a bajba jutott, rászoruló honfitársainkat nem büntetni kell a helyzetükért, hanem hatékony és érdemi segítséget kell nekik nyújtani, mert szegénynek lenni nem bűn, hanem állapot.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.