A parlament elé hordta a szemeteszsákokat az MSZP

Szemeteszsákokat cipeltek a Kossuth térre az MSZP fővárosi politikusai szerdán, hogy így hívják fel a figyelmet a hulladékszállítás botrányos helyzetére. A párt budapesti alelnöke, Őrsi Gergely az MTI beszámolója szerint a sajtótájékoztatón bejelentette:

kezdeményezik, hogy a kormány fizesse ki az állampolgárok helyett a szemétszállítás díját, ha bármely hulladéktípus elszállítása öt napot késik egy hónapban.

Szerinte a késedelmes szemétszállítási díjat könnyen ki lehetne fizetni: a "kormány a propagandaköltéseiből csoportosítsa át". A szocialista politikus hozzátette: továbbra is követelik 

"a nem működő, haszontalan és pazarló kukaholding", 

a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. megszüntetését, a feladat visszaadását az önkormányzatoknak.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A szeméttel érkező szocialista politikusok szeméttel is távoztak, majd a rakparton lévő szelektív gyűjtőbe helyezték a zsákokat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.