A parlament elé hordta a szemeteszsákokat az MSZP

politika
2018 október 31., 14:35
comments 120

Szemeteszsákokat cipeltek a Kossuth térre az MSZP fővárosi politikusai szerdán, hogy így hívják fel a figyelmet a hulladékszállítás botrányos helyzetére. A párt budapesti alelnöke, Őrsi Gergely az MTI beszámolója szerint a sajtótájékoztatón bejelentette:

kezdeményezik, hogy a kormány fizesse ki az állampolgárok helyett a szemétszállítás díját, ha bármely hulladéktípus elszállítása öt napot késik egy hónapban.

Szerinte a késedelmes szemétszállítási díjat könnyen ki lehetne fizetni: a "kormány a propagandaköltéseiből csoportosítsa át". A szocialista politikus hozzátette: továbbra is követelik 

"a nem működő, haszontalan és pazarló kukaholding", 

a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. megszüntetését, a feladat visszaadását az önkormányzatoknak.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A szeméttel érkező szocialista politikusok szeméttel is távoztak, majd a rakparton lévő szelektív gyűjtőbe helyezték a zsákokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.