Bejelentette a miniszteri biztos: megalkotja a Nemzeti Űrstratégiát

POLITIKA
2018 október 31., 20:47
comments 604

"A legfontosabb közeljövőben rám váró feladat az a Nemzeti Űrstratégiának megindítása," és megírása a szakmával közösen, mondta a kedden miniszteri biztosnak kinevezett Ferencz Orsolya a HírTV Magyarország élőben című műsorában szerda este. 

link Forrás

A beszélgetés magyarázkodással kezdődött, bár a HírTV műsorában nem mondták ki, de Ferencz amellett, hogy az MTA tudományos főmunkatársa, 2010 óta fideszes képviselő is a VIII. kerületben. Megjegyezte:

"az űrkutatás mindig is egy politikasemleges és tudományos terület volt, és ez jól van ez így, maradjon is így."

link Forrás

Nem gondolta volna, hogy a tegnapi hírek alatt olyan kommentek lesznek, mint amilyenek, értetlenkedett Ferencz.

link Forrás

A kommentek nagyon megérinthették a miniszteri biztost, kijelentette:

"ma már nem tudnánk az űrkutatás nélkül létezni. Sokszor az emberek, pont azok, akik ilyen furcsa kommenteket írnak az interneten, észre sem veszik, hogy milyen mélységig használják eközben az űrszegmenst és az űrtevékenységhez kapcsolodó különféle szolgáltatásokat." 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.