Meghalt Cser Gábor, a Dörmögő Dömötör volt főszerkesztője

gyász
2018 október 31., 11:06
comments 29

76 éves korában meghalt Cser Gábor, a Dörmögő Dömötör gyerekmagazin volt főszerkesztője – közölte a lappiacon több mint 61 éve van jelen lévő lapot kiadó kft. az MTI-vel.

Cser Gábor 1942. november 30-án született Budapesten. A Than Károly könnyűipari, vegyészeti technikumban végezte a középiskolát, majd 10 évig dolgozott a Cérnagyárban mint laboráns és technikus.

Nyertes irodalmi pályázatokon figyelt fel írói képességeire Peterdi Pál újságíró, aki beajánlotta a Pajtás újsághoz, ahová 1969-ben került. Kezdetben a sportrovatot vezette, később humoros írásai és képregényei is megjelentek a lapban. Az 1980-as években az újság olvasószerkesztője lett.

Az 1984 októberi Dörmögő Dömötör, közepén bábszínház melléklettel, 24 oldal
photo_camera Az 1984 októberi Dörmögő Dömötör, közepén bábszínház melléklettel, 24 oldal Fotó: Sárospataki Györgyi/Óbudai Múzeum

A Dörmögő Dömötört 1991-től 23 évig főszerkesztőként vezette, emellett képes gyerekkönyvekhez, kifestőkhöz, színezőkhöz írt kísérőszövegeket, verseket, meséket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.