Meghalt Cser Gábor, a Dörmögő Dömötör volt főszerkesztője

76 éves korában meghalt Cser Gábor, a Dörmögő Dömötör gyerekmagazin volt főszerkesztője – közölte a lappiacon több mint 61 éve van jelen lévő lapot kiadó kft. az MTI-vel.

Cser Gábor 1942. november 30-án született Budapesten. A Than Károly könnyűipari, vegyészeti technikumban végezte a középiskolát, majd 10 évig dolgozott a Cérnagyárban mint laboráns és technikus.

Nyertes irodalmi pályázatokon figyelt fel írói képességeire Peterdi Pál újságíró, aki beajánlotta a Pajtás újsághoz, ahová 1969-ben került. Kezdetben a sportrovatot vezette, később humoros írásai és képregényei is megjelentek a lapban. Az 1980-as években az újság olvasószerkesztője lett.

Az 1984 októberi Dörmögő Dömötör, közepén bábszínház melléklettel, 24 oldalFotó: Sárospataki Györgyi/Óbudai Múzeum

A Dörmögő Dömötört 1991-től 23 évig főszerkesztőként vezette, emellett képes gyerekkönyvekhez, kifestőkhöz, színezőkhöz írt kísérőszövegeket, verseket, meséket. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.