Meghalt Cser Gábor, a Dörmögő Dömötör volt főszerkesztője

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

76 éves korában meghalt Cser Gábor, a Dörmögő Dömötör gyerekmagazin volt főszerkesztője – közölte a lappiacon több mint 61 éve van jelen lévő lapot kiadó kft. az MTI-vel.

Cser Gábor 1942. november 30-án született Budapesten. A Than Károly könnyűipari, vegyészeti technikumban végezte a középiskolát, majd 10 évig dolgozott a Cérnagyárban mint laboráns és technikus.

Nyertes irodalmi pályázatokon figyelt fel írói képességeire Peterdi Pál újságíró, aki beajánlotta a Pajtás újsághoz, ahová 1969-ben került. Kezdetben a sportrovatot vezette, később humoros írásai és képregényei is megjelentek a lapban. Az 1980-as években az újság olvasószerkesztője lett.

Az 1984 októberi Dörmögő Dömötör, közepén bábszínház melléklettel, 24 oldalFotó: Sárospataki Györgyi/Óbudai Múzeum

A Dörmögő Dömötört 1991-től 23 évig főszerkesztőként vezette, emellett képes gyerekkönyvekhez, kifestőkhöz, színezőkhöz írt kísérőszövegeket, verseket, meséket. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.