Nem ment el a veronai buszbaleset sofőrje az olasz bíróság tárgyalására

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Míg Magyarországon még gyanúsítottja sincs a tavaly január 20-én Észak-Olaszországban történt balesetnek, addig a veronai bíróságon szerdán délelőtt elkezdődött volna a veronai busztragédia ügyében az eljárás. Az olasz hatóságok hat embert vádoltak meg, többek közt az érintett sztrádaszakaszért felelős mérnököket,  a biztonsági korlát építőit, és egyedüli magyarként a busz sofőrjét. A Bors helyszíni beszámolója szerint a szerdai első tárgyalásra nyolc magyar hozzátartozó utazott ki, hiába. 

A sofőr V. János nem jelent meg a veronai tárgyalóteremben, 

egy órát vártak rá, majd nélküle kezdték meg az eljárást, de az sem tartott sokáig. A magyar vádlott kirendelt ügyvédje ugyanis közölte: ő csak október 29-én kapta meg az ügyet, így nem volt ideje tanulmányozni, elnapolást kért. Amit megkapott. 

A szülők a Bors tudósítójának elmondták: szerintük a sofőr húzza az időt: ez már a második kirendelt védője, az előzővel egyszerűen kapcsolatba sem lépett. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.