Nem ment el a veronai buszbaleset sofőrje az olasz bíróság tárgyalására

2018 október 31., szerda 15:13
51

Míg Magyarországon még gyanúsítottja sincs a tavaly január 20-én Észak-Olaszországban történt balesetnek, addig a veronai bíróságon szerdán délelőtt elkezdődött volna a veronai busztragédia ügyében az eljárás. Az olasz hatóságok hat embert vádoltak meg, többek közt az érintett sztrádaszakaszért felelős mérnököket, a biztonsági korlát építőit, és egyedüli magyarként a busz sofőrjét. A Bors helyszíni beszámolója szerint a szerdai első tárgyalásra nyolc magyar hozzátartozó utazott ki, hiába.

A sofőr V. János nem jelent meg a veronai tárgyalóteremben,

egy órát vártak rá, majd nélküle kezdték meg az eljárást, de az sem tartott sokáig. A magyar vádlott kirendelt ügyvédje ugyanis közölte: ő csak október 29-én kapta meg az ügyet, így nem volt ideje tanulmányozni, elnapolást kért. Amit megkapott.

A szülők a Bors tudósítójának elmondták: szerintük a sofőr húzza az időt: ez már a második kirendelt védője, az előzővel egyszerűen kapcsolatba sem lépett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt