Rég ment ennyire jól a Molnak

gazdaság
2018 október 31., 05:40
comments 28

Az utóbbi három év legjobb negyedéves eredményét érte el a Mol-csoport. A cég közleménye szerint 2017 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest 23 százalékkal, 708 millió dollárra nőtt az EBIDTA eredményük, így 2017 első három negyedévében ez már meghaladja a 2 milliárd dollárt. Az eredmény öt százalékkal felülmúlta a várakozásokat.

Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint a rendkívül jó első és harmadik negyedévnek köszönhetően akár még az éves EBIDTA-céljukat is túlteljesíthetik, az meghaladhatja a 2,4 milliárd dollárt.

A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült jelentés szerint az egyszerűsített szabad cashflow 22 százalékos emelkedés mellett 398 millió dollárt ért el a harmadik negyedévben. Így az első három negyedévben az egyszerűsített szabad cashflow 1,29 milliárd dollárt tett ki, amely már most eléri az éves célsáv felső értékét. Az értékesítés nettó árbevétele 5,2 milliárd dollár (1450 milliárd forint) volt, a tavalyi harmadik negyedévben elért mintegy 4 milliárd dollár (1046 milliárd forint) után. További részletekért töltse le a Mol-csoport közleményét (.pdf). (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.