Románia rotyog

időjárás
2018 október 31., 13:09
comments 62

Az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárással, a sokéves átlagnál 12-14 fokkal magasabb csúcshőmérséklettel búcsúzik az október Romániában, ahol szerdán a főváros környékén 28 fokot meghaladó értékeket regisztráltak.

Kora délután a legmagasabb hőmérsékleti értéket (28,6 fokot) a dél-romániai Titu városában jegyezték fel. Bukarest belvárosi térségében 28 fokot, a Baneasa repülőtéren pedig 27,7 fokot mutatott a hőmérő. Várhatóan éjszaka sem csökken 10 fok alá a hőmérséklet.

Oana Panduru, az országos meteorológiai szolgálat ügyeletese szerint ilyenkor 9-15 fok közötti hőmérsékleti csúcsértékek, illetve mínusz 2 és plusz 7 fok közötti minimumok számítanak normálisnak. Az előrejelzése szerint november első napjaiban is folytatódik a meleg, júniusira emlékeztető időjárás Romániában, ahol egy magas légnyomású légköri képződmény miatt legalább a hét végéig kitart a csapadékmentes, szokatlanul meleg idő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.