Vajon Mészáros Lőrincék konzorciuma villamosíthatja az észak-balatoni vasútvonalat 23 milliárd forintért?

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nincs miért szégyenkezni ma sem Felcsúton. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ünnepi közleményben tudatta: 

sikeresen zárult az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán-Balatonfüred közötti szakaszának  villamosítására kiírt közbeszerzés, a munkát a Vasútvill Kft. és a Mészáros-féle R-Kord Kft. alkotta ÉB 2018 Konzorcium végezheti el nettó 23 milliárd forintért. 

Az MTI-nek küldött szöveg szerint "az 55 kilométeres vonalszakasz villamosítása mellett Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomásokat átépítik és akadálymentesítik." A kivitelezési munkálatok 2019 őszén kezdődhetnek meg, a teljes fejlesztés körülbelül 2,5 év múlva készül el. Hozzátették:

a fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból valósul meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.