Tunde elvitte a kislányát a nigériai állatkertbe, ahol szembejött velük egy teve, ami annyira sovány volt, hogy már nem is nézett ki tevének

külföld
2018 november 01., 22:09
comments 282

Tunde Sawyerr a minap elvitte a kislányát Nigéria fővárosának, Abujának az állatkertjébe. Ott pedig egyszer csak meglátták a következő állatot:

link Forrás

A képet Sawyerr tette ki az állatról a Twitterre, ez elvileg egy teve. A férfi szerint a lánya rá sem ismert az állatra, pedig látott már a TV-ben tevét, és minden más állatot  is felismert. A férfi szerint egyértelmű, hogy a teve éhezett, és nem viselték gondját.

A CNN megkereste az állatkert igazgató-helyettesét. Aminu Muhammed tagadta, hogy a tevét éheztetnék, azt mondta, hogy az állatnak csupán súlyos bőrbetegsége van és sovány. Azt mondta, a teve már megkapta a gyógyszereit, és amúgy is egy fiatal, albínó állatról van szó, amely nehezen akklimatizálódik a sivatag után a nigériai éghajlathoz. Azt mondjuk hozzátette, hogy az állatkertnek jót tenne, ha több pénzük lenne az állatok ellátására.

Jon Justin Williamson, az Afrikai Nemzetközi Állatmentő Alaptítvány nevű szervezet képviselője szerint azonban látszik a képen, hogy a tevének nagyobb baja van a bőrfertőzésnél.

“Ez az állat nagyon beteg és nagyon éhezik. Nagyon kevés használható élelem van számára a talajon, amit lelegelhetne, ez pedig lassú és fájdalmas halálhoz fog vezetni” - mondta a tudós. Ennek az arab tevefajnak amúgy is nagyon változatos étrendre van szüksége a túléléshez.

A szenvedését a kis púpja is mutatja, normális esetben ugyanis abban tartalékolná az élelmet.

Nigériában nem ez az első eset, hogy éhező állattal találkozni az állatkertbe, korábban csont és bőr oroszlánokról is érkeztek hírek az ország egyik más állatkertjéből. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.