Tunde elvitte a kislányát a nigériai állatkertbe, ahol szembejött velük egy teve, ami annyira sovány volt, hogy már nem is nézett ki tevének

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tunde Sawyerr a minap elvitte a kislányát Nigéria fővárosának, Abujának az állatkertjébe. Ott pedig egyszer csak meglátták a következő állatot:

A képet Sawyerr tette ki az állatról a Twitterre, ez elvileg egy teve. A férfi szerint a lánya rá sem ismert az állatra, pedig látott már a TV-ben tevét, és minden más állatot  is felismert. A férfi szerint egyértelmű, hogy a teve éhezett, és nem viselték gondját.

A CNN megkereste az állatkert igazgató-helyettesét. Aminu Muhammed tagadta, hogy a tevét éheztetnék, azt mondta, hogy az állatnak csupán súlyos bőrbetegsége van és sovány. Azt mondta, a teve már megkapta a gyógyszereit, és amúgy is egy fiatal, albínó állatról van szó, amely nehezen akklimatizálódik a sivatag után a nigériai éghajlathoz. Azt mondjuk hozzátette, hogy az állatkertnek jót tenne, ha több pénzük lenne az állatok ellátására.

Jon Justin Williamson, az Afrikai Nemzetközi Állatmentő Alaptítvány nevű szervezet képviselője szerint azonban látszik a képen, hogy a tevének nagyobb baja van a bőrfertőzésnél.

“Ez az állat nagyon beteg és nagyon éhezik. Nagyon kevés használható élelem van számára a talajon, amit lelegelhetne, ez pedig lassú és fájdalmas halálhoz fog vezetni” - mondta a tudós. Ennek az arab tevefajnak amúgy is nagyon változatos étrendre van szüksége a túléléshez.

A szenvedését a kis púpja is mutatja, normális esetben ugyanis abban tartalékolná az élelmet.

Nigériában nem ez az első eset, hogy éhező állattal találkozni az állatkertbe, korábban csont és bőr oroszlánokról is érkeztek hírek az ország egyik más állatkertjéből. (CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.