Vietnámban is lesz Forma-1-es futam 2020-tól

autó
2018 november 01., 16:18
comments 128

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság versenynaptárában 2020-tól a vietnámi főváros, Hanoi is szerepel majd. A városi önkormányzat csütörtökön tényként közölte, hogy sikerült megállapodnia a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a futamok megrendezéséről, utóbbi azonban egyelőre nem erősítette meg mindezt.

Vietnámban már hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozták a versenyrendezés tervét. Augusztusban egy vezető kormányzati tisztviselő, Maj Tien Tung úgy fogalmazott, a várható hatalmas reklámbevételek fedezik majd a költségeket. Ennek némileg ellentmond, hogy az először 1999-ben megrendezett Malajziai Nagydíjra idén már nem került sor, éppen azért, mert nem volt nyereséges, másrészt Vietnámban az autósportoknak egyáltalán nincs hagyományuk.

A Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting néhány héttel ezelőtt ellátogatott a helyszínre, és megállapította, hogy a pálya 2020-ra minden bizonnyal készen áll majd. Az autós gyorsasági világbajnokság kereskedelmi jogainak tulajdonosa, a Liberty Media azt tervezi, hogy a futamok számát az idei és a jövő évi 21-től később 25-re növeli. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.