10 évet kapott az ausztrál férfi, amiért bátorította feleségét az öngyilkosságra

10 éves börtönbüntetésre ítéltek egy 68 éves ausztrál férfit, amiért öngyilkosságra bátorította feleségét, amit az 2014-ben sikeresen el is követett. A bíróság szerint a férfi célja az volt, hogy megszerezze a nő 1,4 millió ausztrál dolláros, azaz több mint 285 millió forintos életbiztosítását.

A feleség stresszel és depresszióval küszködött, de nem volt halálos beteg. Az ausztrál bíróság által bekért szakvéleménye alapján a nő valószínűleg nem vetett volna véget az életének a férje segítsége nélkül. Az 56 éves asszonyt 2014-ben találták holtan az autójában egy benzines generátor mellett. Az autóban volt egy papírra írt üzenet is: Kérem, ne élesszenek újra.

A férj tagadta bűnösségét és nem mutatott megbánást, pedig a tárgyaláson kiderült, hogy ő vitte el felesését megvenni a generátort, és azzal hitegette a mélyen vallásos nőt, hogy az életbiztosításából vallási csoportot alapít majd.

Ez az első eset a világon, hogy börtönre ítélnek valakit azért, mert mást bátorít a halálra, szakértők szerint ennek az ítéletnek komoly nemzetközi jelentősége is lehet. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.