Egyetemi tanár és a férje tarthatott rabszolgaként egy lengyel munkást Nagy-Britanniában

külföld
2018 november 02., 07:50
comments 166

Pritpal Binning 56 éves egyetemi tanárt és 54 éves férjét, Palvindert azzal vádolja az angol rendőrség, hogy a gazdag Chilworth községben lévő, 1,2 millió fontot érő házukban 4 éven át rabszolgaként tartottak egy, a negyvenes éveiben járó lengyel munkást.

A férfit a fészerben szállásolták el, ahol nem volt fűtés. 4 éven át egy napozóágyon aludt, és hidegben sem adtak neki takarót. Vécéje nem volt, és tűzhelye sem, csak egy kerti grillsütő. Az ételért dolgoznia kellett, és többnyire így is csak lejárt szavatosságú élelmiszert kapott.

A rendőrség azután vonult ki a pár luxusvillájába, hogy a lengyel munkás besétált egy orvosi rendelőbe, és elmondta, milyen körülmények között tartották.

A pár szomszédai szerint ők ugyan látták néha, hogy egy fehér férfi dolgozik a kertben, de sokkolta őket, mikor megtudták, milyen körülmények között tartották a munkást. Egyikükkel egyszer még meg is próbált beszélgetni a lengyel férfi, de Pritpal Binning, aki egyébként a közeli egyetem egészségtudományi karán előadó, félbeszakította a beszélgetést. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.