Egyetemi tanár és a férje tarthatott rabszolgaként egy lengyel munkást Nagy-Britanniában

külföld
2018 november 2., 7:50
comments 166

Pritpal Binning 56 éves egyetemi tanárt és 54 éves férjét, Palvindert azzal vádolja az angol rendőrség, hogy a gazdag Chilworth községben lévő, 1,2 millió fontot érő házukban 4 éven át rabszolgaként tartottak egy, a negyvenes éveiben járó lengyel munkást.

A férfit a fészerben szállásolták el, ahol nem volt fűtés. 4 éven át egy napozóágyon aludt, és hidegben sem adtak neki takarót. Vécéje nem volt, és tűzhelye sem, csak egy kerti grillsütő. Az ételért dolgoznia kellett, és többnyire így is csak lejárt szavatosságú élelmiszert kapott.

A rendőrség azután vonult ki a pár luxusvillájába, hogy a lengyel munkás besétált egy orvosi rendelőbe, és elmondta, milyen körülmények között tartották.

A pár szomszédai szerint ők ugyan látták néha, hogy egy fehér férfi dolgozik a kertben, de sokkolta őket, mikor megtudták, milyen körülmények között tartották a munkást. Egyikükkel egyszer még meg is próbált beszélgetni a lengyel férfi, de Pritpal Binning, aki egyébként a közeli egyetem egészségtudományi karán előadó, félbeszakította a beszélgetést. (Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt