111 éves korában meghalt a legidősebb magyar

életmód
2018 november 04., 20:57
comments 141

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 

Bélik Jánosné (született: Piláth Katalin), Piliscsaba város és Magyarország legidősebb polgára, 2018. november 3-án éjjel, életének 111. évében elhunyt

- írta a Facebookon Bácskai Beáta, Piliscsaba alpolgármestere.

link Forrás

Egy tavalyi interjú szerint annak idején termelőszövetkezetben és erdőgazdaságban is dolgozott, 70 évesen ment nyugdíjba. Három gyereke, hét unokája, tizennégy dédunokája és öt ükunokája született. Férje már nem él, kisebbik lánya, a 72 éves Kisházi Vera gondoskodik róla.

A hosszú élet titkára vonatkozó obligát kérdésre azt válaszolta: „Sokat táncoltam és sokat dolgoztam.” (via hvg.hu, nepszava.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.