Hazaküldenek egy ausztrál apácát a Fülöp-szigetekről, mert beszólt az elnöknek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 72 éves Patricia Fox nővér már három évtizede dolgozott a Fülöp-szigeteken, de most vissza kell költöznie Ausztráliába, miután a múlt hónapban a hatóságok megvonták a missziós vízumát, és egy egyszerű turistavízumra cserélték.

Patricia Foxot támogatók vették körül, amikor megérkezett a reptérreFotó: NOEL CELIS/AFP

Az apáca korábban többször elítélte Rodrigo Duterte elnök erőszakos akcióit a drogkereskedők ellen és politikai foglyokkal is találkozott. Áprilisban egy estére őrizetbe is vették rendbontás miatt. Duterte elnök szerint az apáca által megfogalmazott kritikák megsértették az ország szuverenitását. 

Az indulása előtt az üzente az elnöknek, hogy nem csak a katonákra és az üzletemberekre, hanem a városi szegényekre, a munkásokra és a bennszülöttekre is hallgatnia kellene. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.