Hazaküldenek egy ausztrál apácát a Fülöp-szigetekről, mert beszólt az elnöknek

külföld
2018 november 04., 08:48
comments 146

A 72 éves Patricia Fox nővér már három évtizede dolgozott a Fülöp-szigeteken, de most vissza kell költöznie Ausztráliába, miután a múlt hónapban a hatóságok megvonták a missziós vízumát, és egy egyszerű turistavízumra cserélték.

Patricia Foxot támogatók vették körül, amikor megérkezett a reptérre
photo_camera Patricia Foxot támogatók vették körül, amikor megérkezett a reptérre Fotó: NOEL CELIS/AFP

Az apáca korábban többször elítélte Rodrigo Duterte elnök erőszakos akcióit a drogkereskedők ellen és politikai foglyokkal is találkozott. Áprilisban egy estére őrizetbe is vették rendbontás miatt. Duterte elnök szerint az apáca által megfogalmazott kritikák megsértették az ország szuverenitását.

Az indulása előtt az üzente az elnöknek, hogy nem csak a katonákra és az üzletemberekre, hanem a városi szegényekre, a munkásokra és a bennszülöttekre is hallgatnia kellene. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.