Hazaküldenek egy ausztrál apácát a Fülöp-szigetekről, mert beszólt az elnöknek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A 72 éves Patricia Fox nővér már három évtizede dolgozott a Fülöp-szigeteken, de most vissza kell költöznie Ausztráliába, miután a múlt hónapban a hatóságok megvonták a missziós vízumát, és egy egyszerű turistavízumra cserélték.

Patricia Foxot támogatók vették körül, amikor megérkezett a reptérreFotó: NOEL CELIS/AFP

Az apáca korábban többször elítélte Rodrigo Duterte elnök erőszakos akcióit a drogkereskedők ellen és politikai foglyokkal is találkozott. Áprilisban egy estére őrizetbe is vették rendbontás miatt. Duterte elnök szerint az apáca által megfogalmazott kritikák megsértették az ország szuverenitását. 

Az indulása előtt az üzente az elnöknek, hogy nem csak a katonákra és az üzletemberekre, hanem a városi szegényekre, a munkásokra és a bennszülöttekre is hallgatnia kellene. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.