A magyar állam magához veszi a washingtoni Kossuth Házat

POLITIKA
2018 november 05., 22:23
comments 52

A Magyar Közlönyben megjelent a rendelet, ami szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek meg kell kezdenie a tárgyalásokat a tulajdonosi körrel, és be kell vonnia a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, azaz Bártfai-Mager Andreát is – írja a hvg.hu.

Ha a magyar állam szerint lehetséges az elfogadható alku kidolgozása, meg is kell kötnie a szükséges szerződéseket, hogy a Washington DC-ben található Kossuth Ház az államhoz kerülhessen.

Az ingatlan persze pénzbe kerül, de az nem derül ki a közlönyből, mennyit szán rá a kormány, csak hogy a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia a többletforrás biztosításáról a központi költségvetés terhére.

Bártfai-Magernek azt kell elintéznie, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon az ingatlan megvásárlásához szükséges előzetes egyetértő nyilatkozat és esetleges egyéb engedélyek kiadásáról, illetve arról, hogy a Kossuth Házat a tulajdonjogának megszerzése után azonnal átadja át a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.