Fideszes kötődésű cég üzemelteti a határkerítést 2023-ig

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

2023 szeptember végéig a Metalcom Zrt. üzemelteti és tartja karban az Intelligens Jelző Rendszert - írja az Átlátszó. A cég építette korábban a déli határzárat, ez úgy 18 milliárdos bevételt hozott nekik. A most kötött megállapodás  az ötmillió forintot meghaladó ORFK-szerződések listáján szerepel.

A Metalcom Bozó Zoltán cége, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult - sikertelenül - a 2014-es szentesi polgármesterválasztáson. A cég 2016-ban 7,1 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 663 millió forintos adózott eredményt ért el. 2017-ben a cég értékesítésének nettó árbevétele mintegy 18,6 milliárd forint lett, adózott eredményként pedig 2,7 milliárdot könyvelhetett el. A cégben részvényes Mendelényi Dániel, aki 2011-ben magyar–kínai kormánybiztos volt, majd utána utazó nagykövet lett.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.