Fideszes kötődésű cég üzemelteti a határkerítést 2023-ig

politika
2018 november 05., 10:03
comments 74

2023 szeptember végéig a Metalcom Zrt. üzemelteti és tartja karban az Intelligens Jelző Rendszert - írja az Átlátszó. A cég építette korábban a déli határzárat, ez úgy 18 milliárdos bevételt hozott nekik. A most kötött megállapodás az ötmillió forintot meghaladó ORFK-szerződések listáján szerepel.

A Metalcom Bozó Zoltán cége, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult - sikertelenül - a 2014-es szentesi polgármesterválasztáson. A cég 2016-ban 7,1 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 663 millió forintos adózott eredményt ért el. 2017-ben a cég értékesítésének nettó árbevétele mintegy 18,6 milliárd forint lett, adózott eredményként pedig 2,7 milliárdot könyvelhetett el. A cégben részvényes Mendelényi Dániel, aki 2011-ben magyar–kínai kormánybiztos volt, majd utána utazó nagykövet lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt