Fideszes kötődésű cég üzemelteti a határkerítést 2023-ig

2023 szeptember végéig a Metalcom Zrt. üzemelteti és tartja karban az Intelligens Jelző Rendszert - írja az Átlátszó. A cég építette korábban a déli határzárat, ez úgy 18 milliárdos bevételt hozott nekik. A most kötött megállapodás  az ötmillió forintot meghaladó ORFK-szerződések listáján szerepel.

A Metalcom Bozó Zoltán cége, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult - sikertelenül - a 2014-es szentesi polgármesterválasztáson. A cég 2016-ban 7,1 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 663 millió forintos adózott eredményt ért el. 2017-ben a cég értékesítésének nettó árbevétele mintegy 18,6 milliárd forint lett, adózott eredményként pedig 2,7 milliárdot könyvelhetett el. A cégben részvényes Mendelényi Dániel, aki 2011-ben magyar–kínai kormánybiztos volt, majd utána utazó nagykövet lett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.