Gerendai Károly olyanba fektetett be, amihez egyáltalán nem ért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Gerendai Károly és a Sziget Kft-beli tulajdonostársai - Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert és Takács Gábor - részesedést vásároltak egy Dorsum nevű, banki szoftvereket fejlesztő magyar vállalkozásban. A cégnek 2017-ben 4 milliárdos forgalom mellett 700 millió forintos adózott nyeresége volt, az idén pedig már 5 milliárdos forgalomra számítanak.

Gerendai a Portfolónak adott interjújában azt fejtegeti, hogy bár eddig leginkább olyan ötletekbe tett pénzt, amikhez értett, most, a Sziget Kft, eladása után annyi szabad pénze lett, hogy más stratégiát is választhatott.

A Dorsumot az a Kő Róbert alapította, aki más vonalon eddig is Gerendai üzlettársa volt, ő volt ugyanis a Costes luxusétterem egyik eredeti befektetője. A Dorsumot vezérigazgatóként továbbra is Kő fogja irányítani, míg a banki szoftverekhez bevallottan nem értő fesztiválalapító állítása szerint arra számít, hogy totál outsiderként is jó ötletekkel tudja előrevinni a vállalkozást.

Az interjúban Gerendai mesélt a Costesről is, ami eszerint hosszú évek folyamatos vesztesége után ma már nyereséges, de nem az alaptevékenységéből, hanem azáltal, hogy időközben megnyitották a maximalizmusból feladó, heti hét nap nyitva tartó Costes Downtown éttermüket is.


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.