Gerendai Károly olyanba fektetett be, amihez egyáltalán nem ért

Gerendai Károly és a Sziget Kft-beli tulajdonostársai - Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert és Takács Gábor - részesedést vásároltak egy Dorsum nevű, banki szoftvereket fejlesztő magyar vállalkozásban. A cégnek 2017-ben 4 milliárdos forgalom mellett 700 millió forintos adózott nyeresége volt, az idén pedig már 5 milliárdos forgalomra számítanak.

Gerendai a Portfolónak adott interjújában azt fejtegeti, hogy bár eddig leginkább olyan ötletekbe tett pénzt, amikhez értett, most, a Sziget Kft, eladása után annyi szabad pénze lett, hogy más stratégiát is választhatott.

A Dorsumot az a Kő Róbert alapította, aki más vonalon eddig is Gerendai üzlettársa volt, ő volt ugyanis a Costes luxusétterem egyik eredeti befektetője. A Dorsumot vezérigazgatóként továbbra is Kő fogja irányítani, míg a banki szoftverekhez bevallottan nem értő fesztiválalapító állítása szerint arra számít, hogy totál outsiderként is jó ötletekkel tudja előrevinni a vállalkozást.

Az interjúban Gerendai mesélt a Costesről is, ami eszerint hosszú évek folyamatos vesztesége után ma már nyereséges, de nem az alaptevékenységéből, hanem azáltal, hogy időközben megnyitották a maximalizmusból feladó, heti hét nap nyitva tartó Costes Downtown éttermüket is.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.