Brutálisan felpörgött a lakossági hitelpiac

gazdaság
2018 november 06., 06:09
comments 117

Csúcson pörög a lakossági hitelpiac, derült ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb statisztikáiból, amit a Világgazdaság szemlézett. A lap szerint

"a vártnál is erősebben bővült 2018 első három negyedévében a lakossági hitelpiac, ezzel a válság óta a legerősebb kilenc hónapot produkálta."

Az elmúlt háromnegyed évben közel 1135 milliárd forintnyi új lakás- és fogyasztásihitel-szerződést kötöttek a magyar háztartások, ami 42 százalékkal nagyobb érték az egy évvel korábbinál.

A fogyasztási hitelek 51 százalékkal bővültek, 493,3 milliárd forintnyi új kölcsönnel, míg a személyi kölcsönökből 342,7 milliárd forintnyit vettek fel, több mint a másfélszeresét az egy évvel korábbi mennyiségnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.