Bürokráciacsökkentés: van, aki az ügyfélkapujára kapott értesítőt, hogy kirúgták

POLITIKA
2018 november 06., 06:34
comments 308

Javában zajlanak az elbocsátások a kormányzatban. Az október végi bürokráciacsökkentésről szóló kormányhatározat 

szerint összesen 6810 dolgozónak mondanak fel a napokban.

A közvetlenül a minisztériumoktól 2600 dolgozót küldenek el, a tárcák alá rendelt intézményektől pedig 4210 főt. A Népszava összeállítása szerint igen változatos módon közlik az érintettékkel a hírt: 

  • az Emberi Erőforrások Minisztériumában volt olyan dolgozó, aki "az ügyfélkapujára kapott értesítésből tudta meg, hogy már nincs állása."
  • De a lap szerint arra is volt példa, hogy előbb vonták be a belépőjüket és tiltották le a hozzáférésüket a munkatársaknak, mint hogy átadják a felmondóleveleket.

De a trükközések sem maradnak el: a Népszava szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium papíron kirúgott 30 dolgozót, hogy aztán szerződéssel foglalkoztassák őket a jövőben. Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint

"a bürokráciacsökkentésre hivatkozva elrendelt leépítés azért volt ilyen kaotikus, mert azok, akik kitalálták, megszervezték és végrehajtatták azt, nem értenek az ilyen eljárásokhoz."

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint belük senki sem egyeztetett az elbocsátásokról, pedig kellett volna. Boros Péterné hétfőn levélben hívta fel az államapparátus vezetőinek figyelmét a mulasztásos törvénysértésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.