Bürokráciacsökkentés: van, aki az ügyfélkapujára kapott értesítőt, hogy kirúgták

POLITIKA
2018 november 6., 6:34
comments 309

Javában zajlanak az elbocsátások a kormányzatban. Az október végi bürokráciacsökkentésről szóló kormányhatározat 

szerint összesen 6810 dolgozónak mondanak fel a napokban.

A közvetlenül a minisztériumoktól 2600 dolgozót küldenek el, a tárcák alá rendelt intézményektől pedig 4210 főt. A Népszava összeállítása szerint igen változatos módon közlik az érintettékkel a hírt: 

  • az Emberi Erőforrások Minisztériumában volt olyan dolgozó, aki "az ügyfélkapujára kapott értesítésből tudta meg, hogy már nincs állása."
  • De a lap szerint arra is volt példa, hogy előbb vonták be a belépőjüket és tiltották le a hozzáférésüket a munkatársaknak, mint hogy átadják a felmondóleveleket.

De a trükközések sem maradnak el: a Népszava szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium papíron kirúgott 30 dolgozót, hogy aztán szerződéssel foglalkoztassák őket a jövőben. Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint

"a bürokráciacsökkentésre hivatkozva elrendelt leépítés azért volt ilyen kaotikus, mert azok, akik kitalálták, megszervezték és végrehajtatták azt, nem értenek az ilyen eljárásokhoz."

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint belük senki sem egyeztetett az elbocsátásokról, pedig kellett volna. Boros Péterné hétfőn levélben hívta fel az államapparátus vezetőinek figyelmét a mulasztásos törvénysértésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt