Három hónapja nincs tető az ostorosi iskolán

oktatás
2018 november 06., 08:41
comments 90

Nyári szünet végén kezdtek neki az egri tankerülethez tartozó ostorosi iskola tetőszerkezetét, a munkával mostanáig sem végeztek, 

közel három hónapja nincs cserép az iskolások feje fölött. 

A Népszava által szemlézett hozzászólásban az egyik szülő arról panaszkodik, hogy 

„az augusztus elején történt héjazatbontás után szinte megállt az idő, semmi nem történik az iskola felújításával kapcsolatosan. Szülőként én szégyellem, hogy gyermekeimnek és az őket tanító, nagy áldozatot vállaló tanároknak ilyen körülmények között kell minden nap megvívni az amúgy sem túl egyszerű életet.”

A lap megkeresésére a fenntartó egri tankerület azt közölte, hogy a 2018. júliusában kötöttek szerződést a kivitelezési munkálatokat végző céggel: 4 hónapos teljesítési határidőt határozva meg. Ez 2018. november 10-én jár le. Bár a vállalkozó szerint is csúsztak, ígérik határidőre elkészülnek a munkákkal. 

A tankerület szerint az elhúzódó tetőtlenség miatt 

"csak egy osztályt kell három napra ideiglenesen másik, az önkormányzat által biztosított épületben elhelyezni."

Igaz, a Népszavának nyilatkozó szülők szerint ez így nem igaz: nekik levelük van a fenntartótól, hogy november 5-9. között az egri Agria TISZK épületébe fognak költözni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.