Kereszténydemokrácia: a kormány kedvenc püspöke letiltatta a kellemetlenkedő interjút

politika
2018 november 06., 08:51
comments 135

Miután október 25-én Szegeden, a püspöki palotában szépen sorban felelt a kérdésekre, a visszaküldött szövegre válaszul Kiss-Rigó László püspök sajtófőnökén keresztül letiltotta a Magyar Hangnak adott interjúját.

"A főpásztor jelenleg nem tartja aktuálisnak az ön által megfogalmazott kérdéseket, így az ezekre adott válaszok közléséhez nem járul hozzá,”

indokolta döntését az egyházi vezető. A Magyar Hang megosztotta a kérdéseket, amiket feltettek a kormány kedvenc püspökének, többek közt megkérdezték, hogy

  • volt-e kísérlet ügynöki beszervezésére;
  • hol tart a katolikus egyház az ügynökmúlt feltárásában és feldolgozásában;
  • melyek a magyar társadalom legégetőbb problémái;
  • szóvá teszi-e Orbán Viktornak, ha a kormány politikája nem felel meg a keresztény értékrendnek;
  • Mi szüksége van a jelenleg az NB III-ban remeklő Szeged 2011-nek nyolcezres stadionra;
  • van-e állandó belépője a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyába, ahol a NER-lovagok is kvaterkáznak?

A Kiss-Rigó László vezette egyházmegyét

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.