Legalább tizenhét Spanyolországba tartó fulladt a Földközi-tengerbe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A spanyol parti őrségre hivatkozva írja a Reuters, hogy keddre virradóra 

legalább tizenhét, Észak-Afrikából Spanyolországba tartó vesztette életét a Földközi-tengeren, közel a spanyol partokhoz.

A beszámolók szerint három migránsokkal teli csónak borult fel az éjjel, közel száz embert mentettek ki a partiőrök. A halálos áldozatok száma még nőhet, a hatóságok további tizenhét eltűnt ember után kutatnak.

Fotó: MARCOS MORENO/AFP

Idén január 1-től október 30-ig 47 ezren érkeztek Észak-Afrikából a spanyol partokhoz. A tengeri úton ez idő alatt hatszázan vesztek oda. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.