Legalább tizenhét Spanyolországba tartó fulladt a Földközi-tengerbe

külföld
2018 november 06., 10:13

A spanyol parti őrségre hivatkozva írja a Reuters, hogy keddre virradóra 

legalább tizenhét, Észak-Afrikából Spanyolországba tartó vesztette életét a Földközi-tengeren, közel a spanyol partokhoz.

A beszámolók szerint három migránsokkal teli csónak borult fel az éjjel, közel száz embert mentettek ki a partiőrök. A halálos áldozatok száma még nőhet, a hatóságok további tizenhét eltűnt ember után kutatnak.

photo_camera Fotó: MARCOS MORENO/AFP

Idén január 1-től október 30-ig 47 ezren érkeztek Észak-Afrikából a spanyol partokhoz. A tengeri úton ez idő alatt hatszázan vesztek oda. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.