Orbán: Sikerült áthidalni a Magyarország és Kína közötti hatalmas távolságot

POLITIKA
2018 november 06., 05:00
comments 49

Kínai látogatásának zárónapján, kedden nyitotta meg az első Kínai Nemzetközi Import Expón a magyar pavilont a miniszterelnök. Az MTI beszámolója szerint Magyarország kiállítóhelyén "az érdeklődők például magyar élelmiszerekkel ismerkedhetnek. Megnyitóbeszédében Orbán Viktor kijelentette: 

büszkeségre ad okot, hogy sikerült áthidalni a Magyarország és Kína közötti hatalmas távolságot, ennek eredményeként ugyanis magyar vállalatok megtalálhatják a számításaikat Kínában.

Emlékeztetett arra, hogy hétfőn Hszi Csin-ping kínai államfővel abban maradtak, hogy "közösen fogjuk építeni azt a jövőt, amelyben a magyar cégeknek is lesz helyük majd Kínában".

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecs?/MTI/MTVA

A megnyitó előtt Orbán a Bank of China elnökével, Csen Sze-csinggel tárgyalt, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Elmondása szerint az egyeztetésen a magyar miniszterelnök arról beszélt, hogy "Magyarország számára nagyon jól bevált az együttműködés a Bank of Chinával, hiszen ez egy értékes referencia számára."

Orbán Viktor megköszönte a BoC közreműködését a sikeres magyar kötvénykibocsátásokban, a közös munka szavai szerint e téren is javítja Magyarország pénzügyi biztonságát,

tette hozzá Havasi. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.