Pintér belügyminiszter elárulta: nem igaz, hogy Orbán magánrepülőzése "a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül"

2018 november 6., kedd 5:29
195

Miután az Átlátszó megírta, hogy Garancsi István által bérelt magángéppel jár Orbán Viktor a Vidi külföldi meccseire, a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a Népszavának azt közölte: „Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. 

Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül." 

Kiderült: ez nem igaz, igenis került. Jobbikos képviselők kérdezték meg a belügyminisztert, hogy milyen védelemben részesült a magyar kormányfő a külföldi Vidi meccsek alatt, mire Pintér belügyminiszter azt válaszolta:

"a kérdésekben szereplő országokban - Bulgária, Oroszország, Egyesült Királyság, valamint Görögország ·- történt tartózkodásakor a miniszterelnök személyvédelmét a Terrorelhárítási Központ látta el, költségvetése terhére."

A TEK-et pedig nem mások, mint a magyar adófizetők tartják fent. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt