Pintér belügyminiszter elárulta: nem igaz, hogy Orbán magánrepülőzése "a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül"

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Miután az Átlátszó megírta, hogy Garancsi István által bérelt magángéppel jár Orbán Viktor a Vidi külföldi meccseire, a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a Népszavának azt közölte: „Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. 

Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül." 

Kiderült: ez nem igaz, igenis került. Jobbikos képviselők kérdezték meg a belügyminisztert, hogy milyen védelemben részesült a magyar kormányfő a külföldi Vidi meccsek alatt, mire Pintér belügyminiszter azt válaszolta:

"a kérdésekben szereplő országokban - Bulgária, Oroszország, Egyesült Királyság, valamint Görögország ·- történt tartózkodásakor a miniszterelnök személyvédelmét a Terrorelhárítási Központ látta el, költségvetése terhére."

A TEK-et pedig nem mások, mint a magyar adófizetők tartják fent. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.