Pintér belügyminiszter elárulta: nem igaz, hogy Orbán magánrepülőzése "a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül"

Miután az Átlátszó megírta, hogy Garancsi István által bérelt magángéppel jár Orbán Viktor a Vidi külföldi meccseire, a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a Népszavának azt közölte: „Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. 

Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül." 

Kiderült: ez nem igaz, igenis került. Jobbikos képviselők kérdezték meg a belügyminisztert, hogy milyen védelemben részesült a magyar kormányfő a külföldi Vidi meccsek alatt, mire Pintér belügyminiszter azt válaszolta:

"a kérdésekben szereplő országokban - Bulgária, Oroszország, Egyesült Királyság, valamint Görögország ·- történt tartózkodásakor a miniszterelnök személyvédelmét a Terrorelhárítási Központ látta el, költségvetése terhére."

A TEK-et pedig nem mások, mint a magyar adófizetők tartják fent. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.