Rajtakaptak egy bírót, hogy más mozgáskorlátozott parkolási engedélyét használja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a bírót, aki még 

május 15-én, Budapest belvárosában – munkába menet – jogosulatlanul használt egy más személy nevére kiállított mozgáskorlátozott parkolási engedélyt.

A Főügyészség beszámolója szerint a bíró a gépjármű szélvédője mögött, a műszerfalon elhelyezte a parkolási engedélyt, "amelynek használatára – mivel mozgáskorlátozott személyt nem szállított – nem volt jogosult, majd parkolójegy váltása nélkül elindult a munkahelye felé." A kerületi rendőrség civil kollégái vették észre a fennforgást, intézkedés alá vonták a bírót. 

A köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát a büntetőeljárás lefolytatása végett felfüggesztette,

írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. A bíró a kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.