Rajtakaptak egy bírót, hogy más mozgáskorlátozott parkolási engedélyét használja

A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a bírót, aki még 

május 15-én, Budapest belvárosában – munkába menet – jogosulatlanul használt egy más személy nevére kiállított mozgáskorlátozott parkolási engedélyt.

A Főügyészség beszámolója szerint a bíró a gépjármű szélvédője mögött, a műszerfalon elhelyezte a parkolási engedélyt, "amelynek használatára – mivel mozgáskorlátozott személyt nem szállított – nem volt jogosult, majd parkolójegy váltása nélkül elindult a munkahelye felé." A kerületi rendőrség civil kollégái vették észre a fennforgást, intézkedés alá vonták a bírót. 

A köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát a büntetőeljárás lefolytatása végett felfüggesztette,

írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. A bíró a kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.