Rajtakaptak egy bírót, hogy más mozgáskorlátozott parkolási engedélyét használja

bűnügy
2018 november 06., 08:20

A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a bírót, aki még 

május 15-én, Budapest belvárosában – munkába menet – jogosulatlanul használt egy más személy nevére kiállított mozgáskorlátozott parkolási engedélyt.

A Főügyészség beszámolója szerint a bíró a gépjármű szélvédője mögött, a műszerfalon elhelyezte a parkolási engedélyt, "amelynek használatára – mivel mozgáskorlátozott személyt nem szállított – nem volt jogosult, majd parkolójegy váltása nélkül elindult a munkahelye felé." A kerületi rendőrség civil kollégái vették észre a fennforgást, intézkedés alá vonták a bírót. 

A köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát a büntetőeljárás lefolytatása végett felfüggesztette,

írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. A bíró a kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.