A Momentum már előzi az LMP-t, a Fidesz stabilizálta bázisát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Míg szeptemberben a válaszadók 37 százaléka, addig októberben már a 45 százaléka ikszelne a Fideszre, derült ki a Medián a HVG megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. A kormánypárt így ismét stabilizálta előnyét, ami a tavaszi választás után némiképp alábbhagyott. A felmérés szerint 

  • a Jobbik 9 százalékon,
  • az MSZP 8 százalékon,
  • a DK 6 százalékon áll.

Mindhárom ellenzéki párt vesztett a szavazótáborából a szeptemberi kutatás óta. Egyedül a Momentum erősödött: 2 százalékról háromra, ezzel megelőzte a 2 százalékra mért LMP-t. 

Erre rímmel: a Momentum jövő pénteki CEU melletti tüntetésén felszólal az LMP nemrég lemondott elnöke, Szél Bernadett. Az Indexnek Hajnal Miklós elnökségi tag megerősítette:

 "Szél Bernadett független képviselőként több fontos ügyet is felkarolt a közelmúltban. A CEU mellett a Momentumhoz hasonlóan aktívan állt ki, ezért kértük fel a jövő heti tüntetésünkre."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.