Trump kirúgta Jeff Sessions amerikai igazságügyi minisztert

Donald Trump kirúgta Jeff Sessions amerikai igazságügyi minisztert. Bár a bejelentés előtt nem sokkal kérdezték a távozásról az elnököt, de akkor nem kommentálta az értesültést. 

A CNN szerint Trump kérte Sessionst, hogy adja be felmondását. Erre utalást is tesz a távozó miniszter levelében, amit dátum nélkül tett közzé. Az alabamai politikus ebben hangsúlyozza, hogy "mindig az elnök által a 2016-os kampányában meghirdetett politika megvalósításán dolgozott."

Donald Trump és Jeff SessionsFotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Jeff Sessions Trump egyik legelkötelezettebb támogatója volt az elnökválasztási kampány során: ő volt az első amerikai szenátor, aki nyilvánosan is
támogatásáról biztosította Trump elnökjelöltségét. Kinevezése után folyamatosan romlott meg kettejük viszonya, Woodward könyve szerint 

Trump hangoztatta, hogy szerinte Jeff Sessions áruló, mert nem vállalta el az orosz befolyásszerzéssel kapcsolatos vizsgálat vezetését, egyébként pedig „szellemi fogyatékos, ostoba déli”.

Sessions amúgy többek közt azért sem vállalta a vizsgálat vezetését, mert kiderült: ő is találkozott Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövettel.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.