Kirúgta a Ryanair a hat alkalmazottat, akikről megjelent egy fotó, ahogy a reptér padlóján alszanak

Múlt hónapban kezdett szélsebesen terjedni egy fénykép az interneten hat Ryanair-alkalmazottról, akik egy spanyol reptér padlóján aludtak. 

A légitársaság szerint a fénykép megrendezett volt, és a hat alkalmazottat kirúgták. Ugyanakkor a legénységet képviselő portugál szakszervezet szerint a cég hibázott. 

Még október közepén történt, hogy törölték a Malagából Portóba induló járatot, és mintegy 20 alkalmazott ragadt a spanyol reptéren. Ugyanakkor a légitársaság szerint egyetlen munkavállalójuk sem aludt a reptér padlóján azon az éjszakán: rövid időt a legénységi szobában kellett tölteniük, majd a VIP-lounge váróba vitték őket, és másnap Portóba utazhattak, jelentette ki a vállalat, miután a fotó terjedni kezdett az interneten. 

A vállalat szerint mivel a fényképek ártottak a cég hírnevének, ráadásul a fotón szereplő hat személlyel szemben végleg elvesztették a bizalmukat, ezért megváltak tőlük. 

A portugál szakszervezet szerint viszont a legénység tagjai hajnali fél 2 és 6 között egy olyan helyiségbe voltak berakva, ahol az alapvető szükségleteik sem voltak biztosítva. Sem élelmiszer, sem ital nem állt rendelkezésükre, és összesen 8 ülőhely volt a szobában, így kerültek többen a földre. A szakszervezet azt elismeri, hogy a legénység átmehetett a VIP-váróba, de szerintük csak reggel 6-kor. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.