Kirúgta a Ryanair a hat alkalmazottat, akikről megjelent egy fotó, ahogy a reptér padlóján alszanak

külföld
2018 november 07., 04:52
comments 147

Múlt hónapban kezdett szélsebesen terjedni egy fénykép az interneten hat Ryanair-alkalmazottról, akik egy spanyol reptér padlóján aludtak. 

A légitársaság szerint a fénykép megrendezett volt, és a hat alkalmazottat kirúgták. Ugyanakkor a legénységet képviselő portugál szakszervezet szerint a cég hibázott. 

Még október közepén történt, hogy törölték a Malagából Portóba induló járatot, és mintegy 20 alkalmazott ragadt a spanyol reptéren. Ugyanakkor a légitársaság szerint egyetlen munkavállalójuk sem aludt a reptér padlóján azon az éjszakán: rövid időt a legénységi szobában kellett tölteniük, majd a VIP-lounge váróba vitték őket, és másnap Portóba utazhattak, jelentette ki a vállalat, miután a fotó terjedni kezdett az interneten. 

A vállalat szerint mivel a fényképek ártottak a cég hírnevének, ráadásul a fotón szereplő hat személlyel szemben végleg elvesztették a bizalmukat, ezért megváltak tőlük. 

A portugál szakszervezet szerint viszont a legénység tagjai hajnali fél 2 és 6 között egy olyan helyiségbe voltak berakva, ahol az alapvető szükségleteik sem voltak biztosítva. Sem élelmiszer, sem ital nem állt rendelkezésükre, és összesen 8 ülőhely volt a szobában, így kerültek többen a földre. A szakszervezet azt elismeri, hogy a legénység átmehetett a VIP-váróba, de szerintük csak reggel 6-kor. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.