Szili Katalin szerint az ellenzéki erők abból vezetik le indentitásukat, hogy mindenben ellent mondanak a kormánypártoknak

A Nézőpont Intézet szerdai budapesti konferenciáján sajnálkozott a baloldal magyarországi helyzetén Szili Katalin. A miniszterelnöki megbízott, aki aki a rendszerváltástól 2010-ig politizált az MSZP tagjaként, kijelentette:  

"baloldal válságának kezdete a kettős állampolgárságról szóló népszavazáshoz köthető. Ekkor a hitelvesztés, a hitelesség kérdése vetődött fel, és ezzel elkezdődött a baloldal mélyrepülése."   

Állítása szerint azért hagyta ott a szocialista pártot, mert az "nem tudott akkor sem baloldali lenni, amikor ezt kormányzó pártként megtehette volna". Szili Katalin megállapította: "a mai magyar baloldal nem teljesen pontosan körülírható és meghatározható politikai erő, és ez is egy problémája, azaz: nem képez egy koherens egységet, egymásnak ellentmondó ideológiák találhatóak benne." Szerinte míg a kormánypártoknak van egy koherens világképe, 

"addig az ettől különálló erők abból vezetik le a saját identitásukat, magatartásukat, hogy csak mindenben ellent mondanak a kormányzóknak."

Szili Katalin tehát marad miniszterelnök megbízott.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.