Új filmtámogatási alapot hozna létre a kormány a tévéfilmeknek

Rogán Antal módosítaná a filmtörvényt. Benyújtott javaslata szerint egy külön támogatási alapot hoznának létre a tévéfilmeknek, hogy 

„többek között a magyar történelmi múltat és kultúrát bemutató”

filmek és sorozatok készüljenek, írja a Hvg. Az alap teljesen függetlenül működne a mostani rendszerektől, egy új, Filmkollégium nevű testület ítélné a pénzeket. 

Rogán emellett még a gyerekszereplők könnyebb alkalmazhatósága miatt is átírná a jogszabályt. A miniszter ezt azzal indokolja, hogy 

„hazánk a nemzetközi filmprodukciók számára versenyképes helyszín maradhasson”. 

Rogán eltörölné azt a most életben lévő szabályt, hogy este 10 után tilos kiskorúakkal forgatni. Az új szabály szerint a játék- és reklámfilmekre egyaránt vonatkozó új szabály szerint a 16 évnél fiatalabbak 11-ig, a 16-18 évesek éjfélig lehetnek kamera előtt.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.