Egy norvég hadihajó összeütközött egy máltai tankerrel, és most az oldalára dőlve várja, hogy elsüllyedjen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csütörtök reggel egy norvég fregatt összeütközött egy máltai tankerhajóval a Hjelte fjordnál Bergen közelében. A KNM Helge Ingstad hadihajó éppen a közelben zajló NATO-hadgyakorlatról tartott hazafelé, amikor összeütközött a tankerhajóval, a Sola TS-el, amely éppen azelőtt hagyta el a feltötőállomást.

Fotó: MARIT HOMMEDAL/AFP

Az ütközés következtében a norvég hadihajó az oldalára dőlt, a legénységet, 137 embert evakuálni kellett. Nyolcan könnyebben megsérültek.

A tankerhajó megsérült ugyan, de nem lukadt ki az olajtartálya. Mindenesetre rögtön biztonságos helyre vitték, és a közeli olajterminált is lekapcsolták. Az még nem derült ki, pontosan miért is ütközött össze a két hajó.

Az AFP jelentése szerint ugyanakkor a norvég hatóságok valószínűnek tartják, hogy a kiürített fregatt el fog süllyedni, akkor lyuk van a hajótesten.

 (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.