Egy norvég hadihajó összeütközött egy máltai tankerrel, és most az oldalára dőlve várja, hogy elsüllyedjen

külföld
2018 november 08., 16:52
comments 284

Csütörtök reggel egy norvég fregatt összeütközött egy máltai tankerhajóval a Hjelte fjordnál Bergen közelében. A KNM Helge Ingstad hadihajó éppen a közelben zajló NATO-hadgyakorlatról tartott hazafelé, amikor összeütközött a tankerhajóval, a Sola TS-el, amely éppen azelőtt hagyta el a feltötőállomást.

photo_camera Fotó: MARIT HOMMEDAL/AFP

Az ütközés következtében a norvég hadihajó az oldalára dőlt, a legénységet, 137 embert evakuálni kellett. Nyolcan könnyebben megsérültek.

A tankerhajó megsérült ugyan, de nem lukadt ki az olajtartálya. Mindenesetre rögtön biztonságos helyre vitték, és a közeli olajterminált is lekapcsolták. Az még nem derült ki, pontosan miért is ütközött össze a két hajó.

Az AFP jelentése szerint ugyanakkor a norvég hatóságok valószínűnek tartják, hogy a kiürített fregatt el fog süllyedni, akkor lyuk van a hajótesten.

link Forrás

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.