Jelentősen visszaesett a Richter nyeresége a harmadik negyedévben

Visszaesett a Richter Gedeon Nyrt. árbevétele és nyeresége is az előző év azonos időszakához képest. Míg a negyedéves árbevétel 7,4 százalékkal 99,445 milliárd forintra csökkent, a nyereség meredeken zuhant, 43,4 százalékkal volt kisebb, mint tavaly. Mondjuk a cég még így is

9,077 milliárd forint adózott eredményt ért el.A portfolio.hu által készített elemzői konszenzus átlagosan 100,24 milliárd forint árbevétellel és 12,1 milliárd forint adózott eredménnyel számolt, ettől az árbevétel kisebb, a nyereség nagyobb mértékben maradt el.

Összességében viszont idén eddig jobban teljesít a vállalat, mint tavaly. Az első kilenc hónapban elért 323,875 milliárd forintos árbevétel ugyan 3,1 százalékot csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, az adózott eredmény viszont 6,8 százalékkal, 47,652 milliárd forintra nőt. Az egy részvényre jutó kilenc havi eredmény 256 forint, szemben az előző évi bázisidőszakban elért 240 forinttal.

A Richter árbevétele a legjelentősebb piacokon, vagyis az EU-ban és a kelet-európai államokban (FÁK), továbbá Latin-Amerikában visszaesett az első három negyedévben, míg Magyarországon, az Egyesült Államokban, Kínában és a többi piacon nőtt. A legjelentősebb, 23,4 százalékos bővülést az Egyesült Államokban érték el, Kínában 16,1 százalékkal nőtt a forgalom. Az EU régi tagállamaiban (EU 15) 13,2 százalékos, az új tagállamokban (EU 12) 3,3 százalékos volt a visszaesés. A belföldi piacon 3,5 százalékos bővüléssel 28,577 milliárd forintra nőtt a gyógyszergyár forgalma az idei első kilenc hónapban.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.