A futópályán foglalták le a francia hatóságok a Ryanair egyik gépét

Egy tíz éve húzódó jogvita lezárásaként a francia hatóságok a bordeaux-i reptér futópályáján foglalták le a Ryanair ír fapados légitársaság egyik gépét. 149, Stanstedbe tartó utasnak kellett elhagynia a repülő fedélzetét.

A francia hatóságok csak azután adták vissza a gépet a Ryanairnek, hogy az befizetett az államkasszába 525 ezer eurót. A hatóságok az Európai Bizottság határozatára hivatkoztak, amely szerint az az egymillió euró, amit a Ryanair 2008-2009-benazért kapott, hogy a Bordeaux-tól 130 kilométerre fekvő Angouleme-ből is indítson járatokat, tiltott állami támogatásnak minősül, amit vissza kell fizetnie.

A francia kormány szerint a Ryanair az összegnek csak a felét térítette vissza, ezért foglalták le a gépet. A Ryanair pénteken kiegyenlítette a számlát.

"Sajnálatos, hogy az állam ilyen lépésekre kényszerült, amely elkerülhetetlen kellemetlenségeket okozott a gép 149 utasának. Ők végül még aznap, a Ryanair egy másik gépével, de öt órás késéssel érhették el úticéljukat" - közölte a francia polgári légügyi hatóság. A Ryanair nem reagált a Guardian megkeresésére.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.