A hirosimai atomtámadást ünneplő póló miatt mondták le a koreai együttes japán szereplését

2018 november 9., péntek 9:10
77

Van Dél-Koreában egy fiúegyüttes, a BTS. Iszonyatosan nagy sztárok, Dél-Koreában hatalmas rajongótáboruk van, de világszerte több tízezren kifejezetten miattuk kezdtek koreaiul tanulni, még Magyarországon is több ezer fős rajongóközösségük van. Az együttes Facebook-, Twitter- és Instagram-oldalait több mint 14 millióan követik, és ezek a rajongók egy rakás országban rendszeresen eseményeket szerveznek a BTS tagjainak születésnapjain, na meg gyűjtéseket szerveznek csak azért, hogy a koreai rajongók Szöulban minél nagyobb és minél központibb helyen lévő hirdetőtáblákat bérelhessenek ki, amiken aztán felköszönthetik a tagokat a születésnapjuk alkalmából, vagy megkérdezzék, van-e épp barátnőjük.

Japánban most az okozott felhördülést, hogy az egyik tévécsatorna lemondta a BTS meghívását, miután az interneten elterjedt egy kép, amin az együttes egyik tagja a hirosimai atomtámadás képével díszített pólóban mutatkozott.

A japán-koreai kapcsolatok nem voltak rózsásak a világháború idején, mivel Japán 1945-ig megszállva tartotta a Koreai-félszigetet. A megszállók kifosztották Koreát, és nagy erőkkel megpróbálták teljesen eltüntetni a koreai múltat. A függetlenségpárti koreaiaknak így végső soron jól jött a Japán elleni amerikai atomtámadás, ami térdre kényszerítette a végsőkig ellenálló japán császári hadsereget.

A BTS-tag pólója a 35 éves japán megszállásra utal, és a szöveg mellett szerepel rajta egy gombafelhő is, ami a japán rajongók szerint minden bizonnyal a hirosimai támadásra utal. Az együttes elnézést kért a japán rajongóiktól a fellépés elmaradása miatt, de a pólóügyet nem említették. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt