Az osztrák rendőrség kiadta Magyarországnak az erőszakkal vádolt afgán férfit

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az osztrák rendőrség kiadta a magyar hatóságoknak azt az afgán állampolgárt, aki ellen szeméremsértéssel és szexuális kényszerítéssel gyanúsítanak. A férfit szeptember elején Ausztriában fogták el, miután a gyanú szerint  szeptember 9-én egy budapesti gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt.

S. B. AhmadFotó: police.hu

A rendőrség közleménye szerint menekült státuszúként Magyarországgal tartózkodó 18 éves afgán férfi 2018. június 1-jén a Dohány utcában, majd június 20-án a Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett. 

A férfi szeptember végén Ausztriában fellebbezett a kiadatása ellen, de az osztrák hatóságok ezt elutasították. Ezután az osztrák rendőrök  november 9-én délelőtt Hegyeshalomnál átadták az afgán férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóinak, akik előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságon. A belvárosi rendőrök őrizetbe vették és szeméremsértés, valamint szexuális kényszerítés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatják ki, illetve előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására. (police.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.