Az osztrák rendőrség kiadta Magyarországnak az erőszakkal vádolt afgán férfit

bűnügy
2018 november 09., 14:50
comments 41

Az osztrák rendőrség kiadta a magyar hatóságoknak azt az afgán állampolgárt, aki ellen szeméremsértéssel és szexuális kényszerítéssel gyanúsítanak. A férfit szeptember elején Ausztriában fogták el, miután a gyanú szerint szeptember 9-én egy budapesti gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt.

S. B. Ahmad
photo_camera S. B. Ahmad Fotó: police.hu

A rendőrség közleménye szerint menekült státuszúként Magyarországgal tartózkodó 18 éves afgán férfi 2018. június 1-jén a Dohány utcában, majd június 20-án a Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett.

A férfi szeptember végén Ausztriában fellebbezett a kiadatása ellen, de az osztrák hatóságok ezt elutasították. Ezután az osztrák rendőrök november 9-én délelőtt Hegyeshalomnál átadták az afgán férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóinak, akik előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságon. A belvárosi rendőrök őrizetbe vették és szeméremsértés, valamint szexuális kényszerítés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatják ki, illetve előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.