Evakuálják Malibut

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Romok a Tábortűz után az észak-kaliforniai Paradise-ban.Fotó: Noah Berger/AP

Három, nagy kiterjedésű erdőtűz pusztít párhuzamosan Kaliforniában, ezek közül a Tábortűz névre keresztelt javarészt elpusztította a 27 ezer lakosú Paradise városát az állam északi részén.

Lángol a KFC Paradise-ban. A városkát gyakorlatilag elpusztította a tűzvész.Fotó: Noah Berger/AP

Két másik erdőtűz Dél-Kaliforiniában, Ventura megyében pusztít - ez gyakorlatilag már Los Angeles része.

Fotó: Noah Berger/AP

A Dombtűz névre keresztelt 24 ezer holdnyi területet pusztított el, mielőtt beleütközött volna a Csendes-óceánbba. Ez épületekben és emberéletben nem tett kárt, de 1200 otthont így is evakuálni kellett.

A tűzoltók nem tudták megakadályozni a város pusztulását.Fotó: Noah Berger/AP

A Woosley tűz kisebb kiterjedésű, de sokkal többeket fenyeget. Emiatt már péntek délelőtt 75 ezer otthont kellett kiüríteni, és azóta elrendelték Malibu evakuációját is.

A paradise-i Feather River kórház dolgozói ölelkeznek, miközben a háttérben tombol a tűz.Fotó: Noah Berger/AP

Ez a tűz Los Angeles legfelkapottabb részein pusztít, Kim Kardashian-westnek már korábban el kellett hagynia Hidden Hills-i otthonát. Kardashian magángépéről még instagram-sztorit is posztolt a tűzről, eközben vette észre, hogy még az ő otthona is veszélyben van. "Épp landoltunk otthon, egy órám maradt, hogy összepakoljak és elhagyjam az otthonomat" - írta.

(Via Axios, USA Today)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.