Evakuálják Malibut

külföld
2018 november 09., 16:02
comments 74
Romok a Tábortűz után az észak-kaliforniai Paradise-ban.
photo_camera Romok a Tábortűz után az észak-kaliforniai Paradise-ban. Fotó: Noah Berger/AP

Három, nagy kiterjedésű erdőtűz pusztít párhuzamosan Kaliforniában, ezek közül a Tábortűz névre keresztelt javarészt elpusztította a 27 ezer lakosú Paradise városát az állam északi részén.

Lángol a KFC Paradise-ban. A városkát gyakorlatilag elpusztította a tűzvész.
photo_camera Lángol a KFC Paradise-ban. A városkát gyakorlatilag elpusztította a tűzvész. Fotó: Noah Berger/AP

Két másik erdőtűz Dél-Kaliforiniában, Ventura megyében pusztít - ez gyakorlatilag már Los Angeles része.

photo_camera Fotó: Noah Berger/AP

A Dombtűz névre keresztelt 24 ezer holdnyi területet pusztított el, mielőtt beleütközött volna a Csendes-óceánbba. Ez épületekben és emberéletben nem tett kárt, de 1200 otthont így is evakuálni kellett.

A tűzoltók nem tudták megakadályozni a város pusztulását.
photo_camera A tűzoltók nem tudták megakadályozni a város pusztulását. Fotó: Noah Berger/AP

A Woosley tűz kisebb kiterjedésű, de sokkal többeket fenyeget. Emiatt már péntek délelőtt 75 ezer otthont kellett kiüríteni, és azóta elrendelték Malibu evakuációját is.

A paradise-i Feather River kórház dolgozói ölelkeznek, miközben a háttérben tombol a tűz.
photo_camera A paradise-i Feather River kórház dolgozói ölelkeznek, miközben a háttérben tombol a tűz. Fotó: Noah Berger/AP

Ez a tűz Los Angeles legfelkapottabb részein pusztít, Kim Kardashian-westnek már korábban el kellett hagynia Hidden Hills-i otthonát. Kardashian magángépéről még instagram-sztorit is posztolt a tűzről, eközben vette észre, hogy még az ő otthona is veszélyben van. "Épp landoltunk otthon, egy órám maradt, hogy összepakoljak és elhagyjam az otthonomat" - írta.

link Forrás

(Via Axios, USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.