Úgy tűnik, hogy a természetvédelem lesz a bürökráciacsökkentés áldozata

POLITIKA
2018 november 09., 19:15
comments 240

"November 6-án 10 óra körül a kormányablakon keresztül értesítve az Agrárminisztérium természetvédelmi szakfőosztályainak majd felét, minden szakmai értelem nélkül kirúgták" - írta az Indexnek egy olvasója. A levélíró szerint szinte kivétel nélkül 14-18 éve a területen dolgozó, egyedülálló szakmai és közigazgatási tudással és kapcsolatrendszerrel rendelkező, elhivatott munkatársat rúgtak ki a bürokráciacsökkentés jegyében.

A kormány erről azt kommunikálta, hogy nagyjából 10 százalék körüli lesz a leépítés. A levélíró szerint a valóság ezzel szemben az, hogy a természetvédelmi szakfőosztályok dolgozóinak 44 százalékát bocsátották el.

Az olvasó állításait az Indesnek a területen dolgozó szakemberek is megerősítették, "nagy vérfürdő van", mondták. Az Index érdeklődött a kormányszóvivőnél, aki a minisztériumhoz irányította őket. A minisztérium kitért a konkrét válaszadás elől, de nem is cáfolta a lap értesüléseit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.