Világrekord: a kormány költött tavaly a legtöbbet reklámra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A magyar reklámpiac legnagyobb megrendelője a kormányzat volt tavaly, derült ki az éves régiós CANnual Report reklámpiaci jelentésből. A közép-és kelet-európai, független reklámügynökségek közreműködésével készült beszámoló szerint

a magyar állam kétszer annyit költött, mint a második helyezett: az állami 32 millió euró mögött a Magyar Telekom közel 15 millió eurós büdzséje áll. 

Idén a választások előtti négy hónapban 75 százalékkal költött többet a kormányzat reklámokra, mint egy évvel korábban. A CANnual Report a magyarországi piac bemutatását azzal a figyelmeztetéssel indítja, hogy

a magyar médiapiaci költések 2017-es növekedése nem a tiszta piaci folyamatoknak köszönhető, hanem a kormányzati befolyásnak. 

A régióban nincs még egy olyan ország, ahol a Top10 legtöbbet hirdetésre költő közt szerepelne az állam. 

Fotó: botost/444.hu

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a választások után sem tétlenkedett: a Nemzeti Kommunikációs Hivatal júniusban megkötött 25 milliárdos keretszerződéséből már 

elköltöttek 18,7 milliárd forintot.

Miután a három kiválasztott cégből kettőt kitiltottak a közbeszerzésekről, a Balásy Gyula érdekeltségében lévő Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. kaszál.

A két cégnél idén eddig 23 milliárd 520 millió forintnyi megbízás landolt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.