Világrekord: a kormány költött tavaly a legtöbbet reklámra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A magyar reklámpiac legnagyobb megrendelője a kormányzat volt tavaly, derült ki az éves régiós CANnual Report reklámpiaci jelentésből. A közép-és kelet-európai, független reklámügynökségek közreműködésével készült beszámoló szerint

a magyar állam kétszer annyit költött, mint a második helyezett: az állami 32 millió euró mögött a Magyar Telekom közel 15 millió eurós büdzséje áll. 

Idén a választások előtti négy hónapban 75 százalékkal költött többet a kormányzat reklámokra, mint egy évvel korábban. A CANnual Report a magyarországi piac bemutatását azzal a figyelmeztetéssel indítja, hogy

a magyar médiapiaci költések 2017-es növekedése nem a tiszta piaci folyamatoknak köszönhető, hanem a kormányzati befolyásnak. 

A régióban nincs még egy olyan ország, ahol a Top10 legtöbbet hirdetésre költő közt szerepelne az állam. 

Fotó: botost/444.hu

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a választások után sem tétlenkedett: a Nemzeti Kommunikációs Hivatal júniusban megkötött 25 milliárdos keretszerződéséből már 

elköltöttek 18,7 milliárd forintot.

Miután a három kiválasztott cégből kettőt kitiltottak a közbeszerzésekről, a Balásy Gyula érdekeltségében lévő Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. kaszál.

A két cégnél idén eddig 23 milliárd 520 millió forintnyi megbízás landolt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.