Villámáradás öntötte el a jordániai Petrát

Rémisztő árvizet okozott a hirtelen lezúduló csapadék Jordánia egyik legnépszerűbb turistalátványosságánál, Petra városánál. Az amúgy kimondottan száraz kősivatagra lezúduló csapadék hatalmas sebességű folyóként árasztotta el a kanyonokat, turisták százai kényszerültek menekülésre. Az áradásban négyen életüket vesztették, legalább két tucatnyian megsebesültek.

A turisták megdöbbentő felvételeket készítettek a szűk kanyokonon végigsöprő áradásról:

Egy olvasónk, Judit is a helyszínen volt, ő is készített videót:

Mint írta, eddigre már az ár java levonult, egy órával korábban pedig még csontszáraz volt ez a folyómeder. Ő is kerülőúton volt kénytelen elhagyni a térséget, erről is küldött egy képet:

Turisták ezrei menekülnek Petrából a villámáradás után.Fotó: Olvasónk, Judit felvétele

Mint írta, nem ők voltak az egyetlen magyarok a több ezer turista között. A jordán polgári védelem szóvivőjének tájékoztatása szerint 3600-nál is több turista volt Petrában, a kimenekítésükön még dolgoznak, jelentette az AP.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.