Villámáradás öntötte el a jordániai Petrát

külföld
2018 november 09., 19:24

Rémisztő árvizet okozott a hirtelen lezúduló csapadék Jordánia egyik legnépszerűbb turistalátványosságánál, Petra városánál. Az amúgy kimondottan száraz kősivatagra lezúduló csapadék hatalmas sebességű folyóként árasztotta el a kanyonokat, turisták százai kényszerültek menekülésre. Az áradásban négyen életüket vesztették, legalább két tucatnyian megsebesültek.

A turisták megdöbbentő felvételeket készítettek a szűk kanyokonon végigsöprő áradásról:

link Forrás
link Forrás

Egy olvasónk, Judit is a helyszínen volt, ő is készített videót:

link Forrás

Mint írta, eddigre már az ár java levonult, egy órával korábban pedig még csontszáraz volt ez a folyómeder. Ő is kerülőúton volt kénytelen elhagyni a térséget, erről is küldött egy képet:

Turisták ezrei menekülnek Petrából a villámáradás után.
photo_camera Turisták ezrei menekülnek Petrából a villámáradás után. Fotó: Olvasónk, Judit felvétele

Mint írta, nem ők voltak az egyetlen magyarok a több ezer turista között. A jordán polgári védelem szóvivőjének tájékoztatása szerint 3600-nál is több turista volt Petrában, a kimenekítésükön még dolgoznak, jelentette az AP.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.