Arra kérik a walesi város lakóit, hogy barátkozzanak kicsit a hajléktalanokkal

külföld
2018 november 10., 19:41
comments 192

A mintegy 60 ezer lakosú, walesi Wrexham nemrég azzal került be az országos hírekbe, hogy egy buszsofőr fotósorozatot tett közzé a Spice-ként is ismert szintetikus marihuána hatása alatt álló, zombinak tűnő helyiekről.

Gavin Rodda képei
photo_camera Gavin Rodda képei

A szerhasználók jó része hajléktalan, akiknek az ellátására a szociális ellátórendszer nem elég. Legalábbis így gondolják azok a helyiek, akik  Project Home címen kezdtek kampányba. Arra szeretnék rávenni a város lakóit, hogy 

figyeljenek oda a hajléktalanokra, beszélgessenek, barátkozzanak velük kicsit, kérdezzék meg, hogy vannak.

Az első találkozóra mintegy százan jöttek el, és közülük 40-en jelezték, hogy önkéntesként részt vennének a projektben. Ami nem is olyan rossz, tekintve, hogy a városban 44 hajléktalan él.

Hosszú távon szeretnének lakóhelyet találni a hajléktalanoknak, rövid távon pedig a járókelők biztonságérzetét próbálják növelni, illetve összeszedik az eldobált cuccokat. Az önkormányzat a karácsonyi időszakra konténereket rendel, ahol a hajléktalanok aludhatnak. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.