Az MSZP meghirdetett egy három héten át tartó, országos flashmobot, ezzel radikálisan újraértelmezve a flashmob fogalmát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít az 2019. májusi európai parlamenti választásra. Az Európa-párti erők szövetségéhez várják további pártok, civil szervezetek, szakszervezetek csatlakozását - hangzott el az MSZP választmányi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Kunhalmi Ágnes az MSZP választmányi elnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetőjeFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Arra szövetkeznek, hogy az Európa-pártiak legyenek többségben az EP-választáson a fideszesekkel szemben - hangsúlyozta Tóth Bertalan pártelnök. Szerinte Orbán Viktor az európai adófizetők pénzét saját családjára, baráti körére akarja fordítani annak érdekében, hogy kiépítsen egy olyan új hatalmi elitet, amely uralkodhat Magyarország felett, a többségnek pedig nem jut más sors, minthogy kiszolgálja ezt az elitet. 

A politikus bemutatta a választási szövetség szimbólumát, amelyet egy kitűzőn viselt és mögötte egy molinón is látható volt. A pártelnök 

a szív alakú logóról azt mondta, ez a szív azt fejezi ki, hogy Európa szíve Magyarország, és Magyarország szívébe fogadta Európát.

Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke örömét fejezte ki, hogy a szocialisták választmánya óriási többséggel kötelezte el magát a Párbeszéddel közös lista mellett. Elmondta, a Párbeszéd taggyűlése vasárnap egy hasonló javaslatot tárgyal és ő társelnökként amellett fog érvelni, hogy folytassák a közös munkát az MSZP-vel. 

Karácsony szerint Magyarország és Európa is fordulópont előtt áll, mert a szélsőséges politikák, amelyek a magyar belpolitikát régóta meghatározzák, ma Európát is feszítik. 

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke közölte, a testület ülésén kiálltak a CEU mellett, a tudomány, a tanítás és az oktatás szabadságáért - írja az MTI, de a hírügynökségi tudósításból kimaradt Kunhalmi legambiciózusabb bejelentése:

az MSZP országos flashmobot hirdet november 9-től december 1-ig, és felszólítanak mindenkit, hogy álljon ki saját magáért, különösen a fiatalok.

A bejelentés közben Karácsony Gergely arca mutatja a feszült várakozást, amely megelőzi a mintegy három héten át tartó villámcsődületet: 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.