Betiltották az angolok ezt a reklámot az elárvult a kis orángutánbébiről, persze, hogy mindenki ezt nézi

Dörzsölheti a tenyerét az Iceland nevű brit diszkont szupermarketlánc, mert ők csak jól jöhetnek ki a buliból.

Az történt, hogy miután az Iceland úgy döntött, hogy a saját márkás termékeiben idéntől nem használ pálmaolajat - az olajpálma-ültetvények a világ rengeteg pontján veszélyeztetik az eső- és őserdőket - a cég még egy merészet húzott. Volna. Letárgyalták ugyanis a Greenpeace környezetvédő szervezettel, hogy átveszik az utóbbi egyik, szándékosan érzelmes, animált, olajpálma-ellenes kampányfilmjét, amihez Emma Thompson, az Oscar-díjas brit színésznő adta a hangját, és ami egy kislány szobájába beköltöző kis orángutánról szól, majd ráteszik az Iceland-logót és ez lesz a karácsonyi reklámfilmjük. 

(A Greepeace eredendően azért készítette a filmet, mert a kivágott-felégetett esőerdők helyére ültetett olajpálma-ültetvények miatt került kihalásközeli helyzetbe többek között az orángután is.)

Csakhogy Nagy-Britanniában a tévéreklámokat bemutatásuk előtt a Clearcast nevű szervezet ellenőrzi, például abból a szempontból, hogy megfelelnek-e a vonatkozó törvénynek. Ami többek között azt is kiköti, hogy kereskedelmi reklámnak nem lehet politikai célja. A pálmaolajtermelés elleni kampányt pedig annak érezték, így betiltották a vetítését.

Sokakat viszont felháborított a dolog, egy rakás híresség is elkezdte megosztani a filmet, amit a végén lehet, hogy többen fognak így látni, mintha a tévében mutatták volna be.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.